Werk/Privé Balans

Planning & Organiseren | Voordelen & het Wat – Waarom & Hoe erover.

Plannen & Organiseren

Ik besefte niet eens dat het iets was om over te praten. Maar nu kan ik er mijn mond niet over houden. Plannen en organiseren kan erg leuk zijn!

Natuurlijk is dat omdat ik de voordelen en het Wat – Waarom & Hoe erover wil delen. Laten we er meteen in gaan en

“Laten we voorspoed hebben in planning en organiseren”

Lady Welvaart

Wat zou het obstakel kunnen zijn

In mijn vorige blogpost over Visioenen – dromen & doelen had ik het over de stap voor het maken van een plan. Maar laten we doorgaan met het onderwerp om duidelijker te begrijpen waarom plannen en organiseren ook goed voor jou kan zijn.

Als we geen visie hebben, hebben we geen richting om in te gaan. De bijbel heeft een interessante tekst hierover

“Zonder visie gaat het volk ten onder”

Spreuken 29:11

Ten onder gaan betekent het verliezen van zijn normale kwaliteiten. Ik geloof dat we allemaal gemaakt zijn met onze eigen gaven en talenten. Maar als we ze niet allemaal gebruiken. Je leeft niet met al je kwaliteiten. Wat betekent dat er een deel van jou is dat ten onder gaat.

Als er geen visie en geen plan is. Is het heel moeilijk om je doelen te bereiken. Er is geen richting om naartoe te werken of te gaan. Je gaat dus eigenlijk nergens heen.

En als je helemaal tevreden bent met waar je bent. TOP! Maar ik denk dat iedereen een deel in zijn leven heeft dat ze willen laten groeien, ontwikkelen en meemaken.

Misschien heb je een gebrek aan geloof of je grote dromen kunnen worden bereikt. Of misschien durf je niet groot te dromen. Sommigen hebben het zelfs te druk met hun dagelijks leven om na te denken over de toekomst of hun visioenen – dromen – doelen.

Geloof me, ik ben er geweest. En om eerlijk te zijn. Het maakte me niet echt een heel vrolijk gelukkig persoon. Dat gevoel van gemis had ik steeds in mijn leven. Totdat ik stopte met wat ik aan het doen was en eerlijk keek naar die dingen waar ik mijn tijd mee vulde.

Waarom plannen

Maar waarom zelfs een plan maken. Nou door een plan te maken voor je doel. Kan het de gedachte breken dat je doel te groot is. En daardoor onbereikbaar. Je visioenen – dromen en doelen kunnen iets zijn voor “op een dag”. Maar als we het zo laten.. wie weet wanneer dat ooit zal zijn.

Met een goed opgezet plan krijg je een goed overzicht van de te nemen stappen en acties. Dit geeft je meer perspectief. En daarin kan het je motiveren bij elke stap die je zet.

Hoe te plannen

Vorig jaar schreef ik hier wat blogposts over. Dus hier enkele links:

Maak je hoofd leeg met Mindmapping

Krijg uw Timemanagement onder controle

Maak een digitale visionboard.

Bepaal waar je wilt zijn over 1 – 3 – 5 – 10 jaar. Wat wil je dan hebben bereikt. Maak een plan. En breek die jaren op door stap voor stap plannen te maken.

Voordelen

Dingen gedaan krijgen

Vooruitgang

Raak gemotiveerd door je stap voor stap reis

Bereik je visies dromen en doelen

“Laten we welvaart in het leven hebben”

Lady Welvaart

One thought on “Planning & Organiseren | Voordelen & het Wat – Waarom & Hoe erover.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *