Online Business

Laten we voorspoed hebben in visioenen, dromen en doelen

Je hoort mensen misschien wel eens praten over visioenen, dromen en doelen. En dat zijn geweldige mooie dingen om naartoe te werken.

Maar hoe komen we tot die prachtige visioenen, dromen en doelen. Laten we het hier nou eens over hebben.

Ik neem je graag mee op deze reis

“Laten we voorspoed hebben in visioenen, dromen en doelen”

Lady Prosperity

Visies

Definitie van visies: 1. het vermogen om na te denken over of de toekomst te plannen met verbeelding of wijsheid. 2. een ervaring van het zien van iemand of iets in een droom of trance, of als een bovennatuurlijke verschijning.

Je kunt dus zeggen dat er 2 soorten visioenen zijn. De eerste is als een plan voor de toekomst, terwijl de andere meer lijkt op een ervaring van het zien van de visie.

In mijn vorige blogpost had ik het over de visies van God. God heeft een plan voor je leven.

“Want ik ken de plannen die ik voor u heb”, verklaart de HEERE, “plannen om u voorspoed te brengen en u geen kwaad te doen, plannen om u hoop en een toekomst te geven.”

Jeremia 29:11

Dus laten we naar dat plan voor je leven gaan. En dan plannen hoe je daar komt. Het beste wat je kunt doen is dichter bij God komen. Hij heeft immers dat plan voor je leven gemaakt. Het is alsof je iemand beter leert weten. Je brengt tijd met diegene door. Je praat met de persoon en daarin leer je steeds meer over de persoon. Hetzelfde geldt voor God. Je brengt persoonlijke tijd met Hem door. En stel Hem alle vragen en dingen waarvan je wilt dat Hij erbij betrokken is. In die speciale tijd is het ook heel nuttig om Hem te vragen dat plan voor je leven te onthullen. En daarin zou ik je willen aanraden om je electrische apparaat (bijv. telefoon of ipad) of pen en papier te nemen om alles op te schrijven wat in je opkomt. En schrijf alles zonder enige beperking op.

Train jezelf om te luisteren en je bewust te zijn van wat er in je opkomt. En zoek een manier die nuttig voor je is om het op te slaan. Mijn manier om dat te doen is het op mijn iPad te noteren en op te slaan. Ik doe veel dingen digitaal. Want dat geeft mij ook de mogelijkheid om op dat moment alles op te schrijven waar ik ook op dat moment ben. Mijn telefoon heb ik altijd wel bij me bijvoorbeeld.

Dromen

Dromen zijn eigenlijk verhalen en beelden die onze geest creëert terwijl we slapen. En zelfs daarin kunnen we dromen van God ontvangen. Maar daarnaast kunnen we ook dromen hebben als een verlangen, een wens voor de toekomst. De laatste is meer van: “Ik droom van een mooi huis op een heuvel met een prachtig uitzicht”.

Bij dromen kun je ook denken aan de bucketlist. Heb je er een? Een lijst met dingen die je ooit zou willen?

Bucketlist: een aantal ervaringen of prestaties die een persoon hoopt te hebben of te bereiken tijdens zijn leven.

Doelen

Definitie van doelen: het doel van iemands ambitie of inspanning; een doel of gewenst resultaat.

Dus als je die visies & dromen op je bucketlist hebt. Is het heel nuttig om naar die doelen toe te werken. Maar hoe krijg je je visies voor je toekomst werkelijkheid. Hoe geweldig zou het zijn om die dromen en visioenen te zien uitkomen.

Maar daar kun je alleen aan voldoen als je er naartoe werkt. We kunnen geloof hebben. Maar dat alleen is niet genoeg. Geloof zonder werken is dood. Dus dit werken aan je visies, dromen en je doelen kan in stappen worden gedaan. Stappen vooruit. Stappen van betekenissen. Maar hoe dan ook… Na het verhelderen van die visies en dromen. We kunnen er een doel van maken en plannen maken voor voorspoed.

Plan naar voorspoed

Dit deel ga ik bewaren voor volgende week. Ik hoop je dan weer hier te zien, want ik zal iets nieuws delen. Iets dat je helpt bij het plannen voor voorspoed. Voor nu zal ik zeggen.. Laten we dromen, laten we die visies hebben … Laten we doelen stellen voor het komende jaar.

“Let’s have Prosperity in Life”

Lady Prosperity

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *