Online Business

Laten we voorspoed hebben met God

De reis naar voorspoed in de Weg, de Waarheid en het Leven

Vandaag wil ik het hebben over voorspoed en in het bijzonder voorspoed met God. Omdat God zo rijk is. Geloof ik dat we ware voorspoed in Hem kunnen vinden. Maar wat betekent dat eigenlijk.

Hier zal ik enkele mooie bijbelteksten delen die me veel hebben geholpen op mijn reis naar voorspoed in het leven. Laten we dat eens bekijken.

Zijn wil, zijn plan

Wist je dat toen je werd gevormd in de baarmoeder van je moeder (Jeremia 1:5). God al een plan speciaal voor jou gemaakt had. Natuurlijk worden baby’s gemaakt met een man en een vrouw. Maar wat het zo speciaal maakt, is de geest die God aan die kleine baby in wording geeft. Ieder mens is gemaakt met een speciaal plan voor zijn/haar leven. Er zijn geen fouten. God maakt geen fouten. Er kunnen verrassingen en ongeplande situaties zijn. Maar zelfs dan is er een plan, een doel. Ik als ongeplande verrassingsbaby, ben daar het levende bewijs van.

Want Ik weet welke plannen Ik voor u heb,’ zegt de HERE. ‘Met deze plannen heb Ik uw geluk voor ogen, niet uw ongeluk. Ik wil u weer een toekomst en nieuwe hoop geven.

Jeremia 29:11

Dus een ding dat ik het meest interessant vind, is het vinden van dat speciale plan voor je leven. Zo noem ik de reis. En om het meer Lady Prosperity-achtig te maken: de reis naar voorspoed in het leven. Streef Zijn plan voor jouw leven na en je zult een leven met een persoonlijk doel (purpose) leiden.

Nu begrijp ik wel dat dit soms een uitdaging kan zijn. Om erachter te komen wie je bent. Wat & wie je ware authentieke zelf werkelijk is. Maar laten we samen een beetje verder gaan in die reis.

Samen lopen

God wil altijd met ons meelopen. Ons helpen door het leven te gaan. Door moeilijke tijden, door moeilijke beslissingen. Maar ook om samen van het leven te genieten. Daarbij is het erg handig om Hem bij elk aspect van je leven te betrekken.

Maak je plannen bekend bij Hem.

Leg uw werk in de handen van de Here, dan zullen uw plannen werkelijkheid worden.

Spreuken 16:3

Maar naast het betrekken van God in je leven en werk. Zegt de bijbel dat Hij er altijd is waar jij bent. Soms voelt het misschien niet zo. Maar hij is er echt.

Ja, wees moedig en sterk! Ban angst en twijfel uit uw hart. Onthoud dat de Here, uw God, u overal zal helpen.

Jozua 1:9

Zijn visies vs. jouw visies

Toen antwoordde de Here mij: ‘Schrijf het visioen op, schrijf mijn antwoord duidelijk op een stenen plaat, zodat iedereen het in het voorbijlopen kan lezen.

Habakuk 2:2

Maar wat betekent dit nu echt. Allereerst. God kan ons visioenen geven. Geweldige en mooie ideeën. Als je die ideeën krijgt. Het is goed om het op te schrijven. In de tijd dat de bijbel werd geschreven. Hadden ze daar stenen tafels voor. Kun je je voorstellen? Iets van steen en iets puntigs om de visioenen op uit te snijden. Tegenwoordig gebruik ik mijn eigen tablet. Of laten we zeggen.. iPad. Maar om op te schrijven kun je alles gebruiken wat je nuttig vindt. Sommigen gebruiken een dagboek, terwijl anderen hun prachtige ideeën, visies en dingen die in ze opkomen op papier of in hun telefoon schrijven.

Daarbij zegt de bijbel dat hij die het leest, het kan lezen. Als we nu andere vertalingen lezen. Zul je lezen dat hij die leest de ‘hardloper’ is. Iemand leest uw visie en laat het gebeuren. Wie zou dat nu kunnen zijn. Welnu, wist u dat God een leger van engelen heeft die namens Hem voor ons werken.

Ook door op te schrijven, kun je terugkomen en het opnieuw lezen. Dus je herinnert je zo de richting die je op zou gaan.

Wat is ware voorspoed

Een visie hebben is al welvaart op zich. Maar ik begon deze blogpost met God die een plan voor jouw leven heeft. Een plan om te bloeien. Dus Hij houdt jouw volmaakte plan in handen. Je hoeft Hem er alleen maar om te vragen.

Als je je leven afstemt op Zijn plannen. Zul je in een dieper niveau van doelgerichtheid stappen. Zo heeft God jou gemaakt. De grootsheid die Hij in jou heeft geplaatst. Om o.a. mensen te bereiken die dat nodig hebben. Die dat nodig hebben waarmee jij loopt. Die speciale gaven & talenten.

Gebedstijd

Maar hoe krijgen we de visioenen van God? Dat komt in je gebedstijd. De tijd die je vrijmaakt om met God te praten. Omdat ik al zei dat Hij er altijd is waar je bent. Je kunt ervoor zorgen dat wanneer je Hem aanroept, Hij er is. En Hij zal antwoorden.

7 Bid en u zult ontvangen waarvoor u bidt. Zoek en u zult vinden wat u zoekt. Klop en de deur zal voor u worden opengedaan. 8 Want ieder die bidt, ontvangt. Wie zoekt, vindt. En voor wie klopt, gaat de deur open.

Mattheüs 7:7

Ga ergens zitten zonder enige afleiding. Zonder telefoon, niemand in de buurt. Alleen jij en God. Vraag en kijk welke prachtige dingen er in je opkomen. En vergeet ze niet op te schrijven. 😉 Geniet van je speciale momenten met Hem.

“Let’s have Prosperity in Life”

Lady Prosperity

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *