Gezondheid

Laten we voorspoed in gezondheid hebben | een gezonde kijk op voorspoed

Vorige week had ik het over “Prosperity | Wat is welvaart en waar is het te vinden”. Maar één onderdeel vind ik altijd heel belangrijk. Vooral op het gebied van welvaart, succes, welzijn.

Wanneer we al die dromen, visioenen en doelen in gedachten of gepland hebben. Is er één ding dat we nodig hebben om het te laten gebeuren. Dat klopt, gezondheid. Of dat nu een gezond lichaam is of een gezonde geest. Gezondheid kan ervoor zorg dat we doelen gemakkelijker en aangenamer bereiken.

Zonder een goede gezondheid kun je niet alles krijgen wat je op je best mogelijke manier wilt bereiken. Een goede gezondheid maakt ons sterk, helder van geest, positief, liefdevol.

Een gezond lichaam

Ik heb een blogpost over pijn in mijn rug en bekken. Ik moest mijn ruggengraat versterken. Lees dan ook de blogpost “Versterk je ruggengraat | het begint in je hoofd” hier. Maar om die sterke ruggengraat in het natuurlijke te krijgen, moest ik die “sterke ruggengraat” in mijn hoofd krijgen. Het was niet gemakkelijk om uiteindelijk de beslissing te nemen om eigenaarschap te nemen in wat ik wél onder controle had.

Maar ik besef ook dat het niet altijd zo simpel is. Soms lijden we aan grote ziektes. En soms zijn onze geliefden ziek. En we voelen ons hulpeloos en gezondheid lijkt buiten bereik. Dit op zich kan al een grote impact hebben op een persoon. En het vergt kracht om de geest positief te houden.

De afgelopen 1,5 jaar met de pandemie hadden we allemaal onze gedachten en misschien zelfs ervaringen met betrekking tot gezondheid. En er is een deel dat we kunnen beheren. We kunnen kijken naar onze inname. Gezond voedsel eten en regelmatig sporten. Zorgen voor een goede hygiëne en zorgen dat je gezondheidsweerstand op zijn best is. Controleren of je tekorten aan vitaminen hebt. Je dagelijkse 8+ uur slaap nemen en een leven leven met minimaal tot geen stress. Maar dat kan een uitdaging zijn wanneer we voortdurend worden gebombardeerd met slecht nieuws, nare situaties en onderwerpen die ons bij een hele reeks emoties proberen te brengen.

Gedachten zijn krachtig

Dus wat doe je als we tegenwoordig gebombardeerd worden met al het negatieve nieuws op televisie en internet. We ontvangen zoveel informatie in een oogwenk op onze elektronische apparaten. En dit kan zo snel gaan, dat we niet echt kijken naar de impact op wat het doet met onze geest en welzijn.

Wanneer een bericht constant wordt herhaald. En je neemt het ter harte. Daar begint de boodschap tot leven te komen. Het afgelopen jaar ben ik gaan kijken wat het echt met mijn lichaam doet. Wat er gebeurt als ik weer een negatief bericht of verhaal hoor. Hoe voel ik me. Welke emoties komen naar boven. Wat zijn mijn gedachten op dat moment. Soms ervaar ik angst, soms boosheid of verdriet.

En wat doen we met die emoties. Wanneer we niet omgaan met ons innerlijke leven, zullen we het effect in ons fysieke lichaam vinden. Sommige mensen kunnen niet goed slapen, terwijl anderen fysieke pijnen voelen zoals een zere nek of hoofdpijn bijvoorbeeld.

Maar naast al die informatie dat elke dag op ons afkomt. Zijn we nog steeds in staat om de controle over onze geest te nemen. Het gaat om bewustwording te krijgen van wat er door je gedachten komt.

Hart zaken

Voordat informatie, boodschappen of woorden zich in het hart nestelen. Kunnen we eigenaarschap nemen van wat we tot ons nemen. Dit deel heeft te maken met het kennen van de waarheid. Als iemand je vertelt dat je een banaan bent. En je weet voor 100% dat je dat niet bent. Dan zal de uitspraak geen wortel schieten in je hart.

Een simpel voorbeeld dat ik altijd maak is. Als je iemand vertelt dat hij de hele tijd dom is. Dan zal er een tijd komen dat die persoon die opmerking als waarheid kan aannemen. En dat kan in zijn hart gaan zitten. De stap daarna is dat die persoon onzeker kan worden en tekenen van instabiliteit kan vertonen.

Maar hoe kun je weten wat er in dat hart zit? Nou met wat er uit de mond komt. Waar heeft hij het over. Wat zijn de onderwerpen en wat voelt/denkt hij.

“Net zo haalt een goed mens goede dingen tevoorschijn uit de goede voorraad in zijn hart. Maar een slecht mens haalt slechte dingen tevoorschijn uit de slechte voorraad in zijn hart. Want iemands woorden verraden wat er in zijn hart is.

Lukas 6:45 BB

Spreek leven

We spreken uit de overvloed van ons hart. Dat gezegd hebbende. Als we goed luisteren naar die woorden die uit onze mond komen. Kunnen we detecteren in welke toestand ons eigen hart zich bevindt. Ik geloof dat gezond leven eerst bij jezelf begint. We kunnen kijken naar mensen om ons heen. Maar de waarheid is dat we andere mensen en hun mond niet kunnen controleren.

Wanneer je merkt dat je meer negatief dan positief spreekt. Dan kun je eigenaarschap nemen van de delen die je kunt veranderen. Wat kun je veranderen om dichter bij je Voorspoed in het Leven (Prosperity in Life) te komen. Die stappen hoeven geen grote indrukwekkende stappen in je leven te zijn.

Weet gewoon dat elke stap in de richting van jouw voorspoed een stap voorwaarts is. En dat je op deze manier in je voorspoedig leven zult wandelen.

“Let’s have Prosperity in Life”

Lady Prosperity

2 thoughts on “Laten we voorspoed in gezondheid hebben | een gezonde kijk op voorspoed

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *