Mindset

Who moved my cheese?! (NL)


Wie heeft mijn kaas verplaatst

Als kaas juist datgene is waar je blij van wordt. En het leven verandert de situatie zodanig, dat je kaas nu wordt verplaatst. Wat doe jij dan?

Ik zat in mijn rustige tijd na te denken over dit seizoen waarin we ons bevinden. Nou eigenlijk niet alleen het seizoen, het jaar 2020! Laten we er eerlijk en open over zijn. Ik zie dit jaar als een grote klap in mijn gevoelens. Omdat we van angst voor het Covid-19-virus naar de woede over racisme gingen. En dan alle mensen die we dit jaar hebben verloren. Of dat vanwege hun leven of vanwege vriendschappen die we verloren. Misschien ben je jouw baan of je zekerheid in je maandelijks inkomen kwijtgeraakt. Misschien bent je zelf ziek geworden en heb je je gezondheid verloren. Of misschien sta je op het punt uit je dag te gaan over deze gebeurtenissen dit jaar. Wat het ook mag zijn, dat ding dat je bent kwijtgeraakt, kan je metaforische “kaas” zijn. En iets verliezen waar je van houdt, kan erg pijnlijk zijn.


Ik dacht aan de verliezen die ik in 2020 heb gehad en herinnerde me een boek dat ik jaren geleden eens las. Er is ook een geweldige tekenfilm over gemaakt. Ik heb het op mijn Youtube kanaal geplaatst, dus ik zal het hieronder met jullie delen. De cartoon gaat over veranderingen en hoe we erop kunnen reageren.

Je moet de video zien en misschien herken je jezelf wel in de situatie van verandering. Ook al is dit een tekenfilmpje. Toch zit het vol inzicht en wijsheid om over na te denken. Ik kon het niet voor mezelf houden. Dus hierbij de video:

Who moved my cheese

De quotes op de muur:

“Wat zou je doen als je niet bang was?”

“Ruik de kaas vaak zodat je weet wanneer hij oud wordt”

“Stel je voor dat ik geniet van mijn nieuwe kaas, nog voordat ik hem vind. Leidt me er naartoe ”

“Als je je niet langer bang voelt, voel je je goed”

“Als je verandert wat je gelooft, verander je wat je doet”

Kijk eerlijk en goed naar wat je gelooft. Voor mij geloof ik in Jezus. De bijbel geeft me zoveel wijsheid, begeleiding, duidelijkheid. Zoals God dat alleen kan. Het is ook het Woord van God dat zegt:

Er is in de liefde geen vrees, maar de volmaakte liefde drijft de vrees uit. De vrees houdt immers straf in, en wie vreest, is niet volmaakt in de liefde.

1 Johannes 4:18

“Let’s have Prosperity in Life”

LENORA | Lady Prosperity

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *