Mindset

God’s plan

God is dé Meesterplanner! Hij heeft een uniek plan voor jouw leven.

Heb je je ooit wel eens afgevraagd of er zoiets bestaat als christelijk plannen? Ik weet, het klinkt waarschijnlijk heel vreemd wat ik nu zeg. Maar wist je ook dat God een planner is?

Ik heb een aantal leuke bijbelteksten ontdek die ik graag met jullie deel om te laten zien dat het hele concept van plannen van je doelen, visie en dromen iets is dat God zelf ontworpen heeft.

Daarnaast is het ook nog dat Hij een exclusief persoonlijk voor jou gemaakt plan heeft gemaakt. Iets dat zo uniek voor jou is. Waardoor het een heel ander perspectief geeft op het maken van jouw eigen plan voor het nieuwe jaar.

Wanneer ik de bijbel lees, dan lees ik deze graag in het engels. En dan ook nog in verschillende vertalingen. Maar wat mij enorm veel helpt in het onderzoeken van God’s woord, de bijbel is de online Blue letter bible. De reden hiervoor is dat het je per zin of woord kan laten zien wat voor synoniemen ervoor gebruikt wordt vanuit het hebreeuws. De originele taal van de bijbel. Dit geeft mij meer inzicht over wat God bedoelt. Over het onderzoeken van God’s woord zal ik in de toekomst nog wel meer over schrijven. Maar ik ga graag met je naar het onderwerp: het plan & de plannen.

Dus hieronder heb ik 3 bijbelteksten die ik wil aanhalen. Jeremia 29:11, Spreuken 21:5 en Spreuken 16:3. En met de vertaling van de blueletter bible zal ik wat dieper op de betekenis ingaan.

God’s plan voor jouw leven

Jeremia 29:11 Want Ik weet wat mijn plannen voor jullie zijn, zegt de Heer. Ik heb mooie plannen voor jullie. Plannen vol vrede, niet vol ellende. Want Ik heb een hoopvolle toekomst voor jullie

Voor het woord “plannen” wordt in het hebreeuws het woord machashabah gebruikt. En wanneer je dit verder onderzoekt zijn o.a. de synoniemen hiervoor:

(Thoughts) Gedachten – (Purpose) Doel – (Plans) plannen

Dus wanneer je het op deze manier leest: Want Ik weet wat mijn gedachten, doelen, plannen voor jullie zijn, zegt de Heer. Ik heb mooie gedachten, doelen, plannen. Gedachten, doelen, plannen vol vrede, niet vol ellende. Want ik heb een hoopvolle toekomst voor jullie.

Dan zie je dat God zeer goede intenties heeft voor ons leven. Deze tekst geeft Zijn gedachten weer over ons en onze toekomst. En ze zijn voorspoedig en hoopvol!

De voordelen van goede planning

Proverbs 21:5

Spreuken 21:5 De plannen van wie vlijtig is, leiden alleen tot overschot, maar al wie zich overhaast, komt slechts tot gebrek.

Het woord plannen hier is ook machashabah.

Alleen deze tekst gaat over ons die goede gedachten, doelen, plannen combineren met vlijtig werken. En de uitkomst daarvan is overschot zegt de Nederlandse vertaling. Maar als je de vertaling bekijkt op synoniemen. Dan kom ik op: mowthar.

(Abundance) Overschot – (Profit) Winst – (Prosperity) Voorspoed. Dit laatste kan je lezen in de NLT vertaling van Proverbs 21:5

Betrek God in je plannen en leven

Spreuken 16:3 Wentel uw werken op de HEERE, en uw plannen zullen bevestigd worden.

En ook in deze bijbeltekst is het woord plannen ook machashabah.

Maar deze tekst spreekt over God betrekken in je gedachten, doelen & plannen. Wat als gevolg heeft dat ze door God bevestigd worden. Wat bevestigd hier betekent is: kuwn

(Establish) Gevestigd – (Provide) Voorzien – (Prepare) Voorbereiden/Klaarmaken

Dus wanneer we nu de tekst opnieuw lezen als volgt: Wentel uw werken (werken/acties/zaken) op de Heer en uw gedachten, doelen & plannen zullen gevestigd, voorzien en klaargemaakt worden.

Dus om het voorspoedige leven te leiden, wil ik je hierbij bemoedigen om God te betrekken in alles wat je doet. Dit is de basis van mijn

“Let’s have Prosperity in Life”

LENORA | Lady Prosperity

2 thoughts on “God’s plan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *