Online Business

Mijn Top3 Bijbelstudie Tips

Om dieper in God’s Woord te gaan

Tijdens het schrijven van mijn blogpost “God’s Plan”, waar het gaat over dat God dé Meesterplanner is, nam ik de online bijbel erbij die ik graag gebruik bij mijn bijbelstudies.

Ik ben een persoon die altijd graag de bijbel in de engelse taal leest. Kan daar ook geen duidelijke reden voor geven. Behalve dat ik meer inhoud vind, in wat God ons wilt vertellen, in de engelse vertaling. Los van dat heeft de engelse taal meer vertalingen dan de nederlandse taal.

Maar het is ook nog een ding dat de bijbel is vertaald uit de originele taal. Daarom vind je zoveel diverse vertalingen voor dezelfde bijbeltekst. Mijn persoonlijke mening is dat sommige vertalingen niet de diepte weergeven van de tekst.

Dus om die diepte te vinden in God’s woord zijn er meerdere manieren om hier te komen. Allereerst geloof ik dat we de Heilige Geest hebben gekregen om ons te leiden door God’s woord: de bijbel.

1. Het eerste wat ik doe is bidden! Klinkt misschien een beetje simpel van me om te zeggen dat bidden iets is dat ik doe om meer van God te horen en te begrijpen. Maar echt hoor, de bijbel zegt o.a. in Jacobus 4:1-5: “Maar de enige reden dat u niet hebt wat u wilt, is omdat u God er niet om vraagt”. 

2.Dus het tweede wat ik altijd doe is de Heilige Geest vragen om wijsheid. Er is een mooie bijbeltekst: Jakobus 1:5 Dit doet mij altijd herinneren dat ik niet zelf het wiel hoef uit te vinden. Of moeilijk moet gaan doen om dingen te begrijpen. Ik kan het simpelweg vragen!

En als je een keer niet weet wat je moet doen, mag je God om wijsheid vragen. God geeft die altijd, zonder boos te zijn dat je het zelf niet weet.

Jakobus 1:5 BB

3. Mijn derde tip is om de blueletterbible.org te gebruiken. En de reden hiervoor is dat deze online bijbel de mogelijkheid bied om woorden en zinsdelen te weergeven met meer inhoud van het woord/stuk. Hij heeft synoniemen weer. Dit vind ik persoonlijk enorm handig omdat ik daarmee kan zien hoe het vertaalde woord eigenlijk bedoelt wordt vanuit hoe God het heeft laten opschrijven door de schrijvers van de boeken erin.

Hieronder zal ik jullie een praktisch filmpje tonen hoe je de blueletterbible.org kan gebruiken. Ik hoop dat het jou ook vooruit zal helpen in het lezen van de bijbel.

En de blogpost God’s Plan, waarin ik de 3 bijbelteksten gebruik om dieper in God’s woord te gaan.

“Let’s have Prosperity in Life”

LENORA | Lady Prosperity

3 thoughts on “Mijn Top3 Bijbelstudie Tips

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *