Werk/Privé Balans

Digital planning | Wat heb je nodig om effectief te plannen

Digitaal plannen is een geweldige manier om van papier gebruik af te komen. Dit alleen al zal een hoop schelen in gekapte bomen en afval. Maar ook ruimte in je huis zonder al die notitie blokken en planners.

Een digitale planner kan op een device waar je alles op noteert. Bijvoorbeeld een computer, telefoon of tablet.

Al jouw notities netjes opgeslagen in de Cloud, zodat je ook op andere devices erbij kan. Kortom, super handig!

Wat heb je nodig

Ik plan graag op mijn iPad. Maar tegenwoordig heeft Samsung ook een geweldige tablet met pen. En ik denk dat er steeds meer tablets op de markt zullen komen met een pen waar je mee erop kan schrijven. De iPad heeft daar de Apple Pencil voor. En deze 2 is mijn TOP duo om mee te werken. Voeg daar GoodNotes aan toe en je kan aan de slag!

Favoriete iPad apps

IPad heeft een standaard app Notities. Hier kan je makkelijk notities in maken. Maar ook schrijven is hier heel eenvoudig. Dit is gratis. Plus alles wat je op je telefoon typt kan je synchroniseren op je telefoon. Dit is wel op alle Apple devices.

Maar niet getreurd. Ook bij Microsoft Office heb je een gratis mogelijkheid om digitaal te plannen. Dit kan in OneNote. Ook met deze app kan je op je telefoon je notities maken en deze synchroniseren met je computer.

Maar mijn absolute favoriet is GoodNotes 5. Dit is een app in de Apple Store. Hij kost € 7,99. En de mogelijkheden met GoodNotes zijn enorm. Los van notities maken, gebruik ik er ook mijn Lady Prosperity planner in.

GoodNotes 5

Wat kan ik allemaal vertellen over GoodNotes. Voordat ik mijn Apple Pencil had kon ik ook via de schrijf optie mijn notities erin noteren. Maar het wordt nog leuker als je er ook in kan schrijven. Het heeft verschillende pagina’s wat je kan gebruiken.

Bulletjournal

Maar ook bijv. een bulletjournal pagina. Sommige mensen zijn enorm creatief in hun eigen agenda maken in een bulletjournal. Dat kan in GoodNotes 5 digitaal.

Tekenen

Tekenen kan ook heel makkelijk met de vele kleuren en diktes van je pen. Waarbij je mooie creaties kan maken op een leeg blad.

PDF / documenten annoteren

Een formulier ondertekenen en invullen is echt een makkie met GoodNotes 5. Dit scheelt enorm veel tijd. Je hoeft niet te printen en weer te scannen. Die tijd is voorbij. Alles gaat veel makkelijker en sneller zo.

Kijk vooral op hun website om te zien wat je er allemaal nog meer mee kan. Ik heb, sinds ik de app op mijn iPad heb, geen een notitieblok of papieren agenda meer aangeraakt.

Lady Prosperity Planner

Ik heb een nieuwe Lady Prosperity Planner ontwikkeld wat je goed kan gebruiken in GoodNotes. Hier heb ik ook een video van gemaakt zodat je kan zien hoe je hem kan gebruiken met GoodNotes 5.

Als je de planner nou ook zo leuk vind. Dan kan je hem kopen in mijn Etsy store.

Kijk ook op mijn Instagram en YouTube kanaal voor wat handig tutorials. En als je vragen hebt, stel ze gerust!

“Let’s have Prosperity in Life”

Lady Prosperity

3 thoughts on “Digital planning | Wat heb je nodig om effectief te plannen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *