Business

Plannen naar je voorspoed

Stel je eens voor: Het is maandagochtend, 08.30u. De computer is aan, mijn koffie ernaast en ik ben klaar om deze werkweek te starten. Dit is alleen niet de werkelijke start van mijn week. Nee deze begint al op zondagavond met mijn plan hoe ik deze week ga plannen op een manier dat ik hem met energie, vreugde en behaalde doelen beëindig.

Ik heb namelijk allemaal dingen in mijn hoofd die ik wil doen & bereiken. Ik wil tijd voor mijzelf inplannen. Ik wil Q-time met mijn kinderen deze week. Dan hebben ze nog een eigen agenda om mee rekening te houden. Denk hierbij aan de sport lessen en sociale contacten. Ik wil mijn huishouden op orde krijgen & houden. En ik wil ook nog tijd besteden aan/met mijn vriendenkring. Daarnaast wil ik ook nog mijn werk goed doen. EN een business ernaast runnen. En terwijl ik dat zo op een rijtje plaats denk ik.. waar ga ik aan beginnen zoveel. Want als vrouw kan je vele verschillende petten op hebben en dat moet dan allemaal in die 24/7 gebeuren. Althans dat is het plan.

Het probleem

Waar ik in het verleden wel eens op uitkwam was dat ik heel druk bezig was met het dagelijkse leven. Maar dat mijn eigen persoonlijke doelen en dromen steeds meer begonnen te vervagen. Ik was druk met werken, huishouden en het gezinsleven. En dat alleen al vulde mijn dagen. En ik kreeg daar een onderliggend ontevreden gevoel bij. Waarom dat gevoel omhoog kwam lag in het deel dat ik niét alles uit mezelf haalde wat er wél in mij zat. En dat merkte ik in mijn gemoedsrust. Ik was veel aan het geven van mezelf. En vergat daarbij hetzelfde voor mijzelf te doen.

Soms kunnen we door de drukte van het leven. Voorbij het deel gaan dat ons zoveel energie en vreugde geeft. Voor iedereen is dat persoonlijk in te vullen wat dat precies is. En daardoor is mijn reden niet per direct ook jouw reden om te willen plannen. Al wil jij je rust momenten inplannen om tijd voor jezelf te hebben. Of wil je tijd inplannen om te sporten en je sport doelen te bereiken. Dan is dat al iets dat je jezelf geeft. Maar misschien wil jij, net als ik, je bedrijf verder uitbouwen. Maar zoek je nog de tijd ervoor. Dan is plannen en het organiseren van je tijd een hele goede oplossing.

Dus dapper begin ik met mijn planner aan de slag. Opschrijven welke doelstellingen ik voor de komende week, maand, jaar heb. En wat ik graag wil doen. Dit alles gaat mooi verdeeld in mijn planner. Klik op het onderwerp en dan zal het je leiden naar een uitgebreide blogpost erover. Dit is hoe ik door de stappen ga van planning & organisatie:

  1. 1. Mindmapping
  2. 2. Timemanagement – prioriteiten bepalen door middel van schema:
  3. 3. Tijd aan vast koppelen. Hoeveel tijd ben ik aan de taak kwijt.
  4. 4. Agenda invullen
  5. 5. Morning Glory – ME time

In de aankomende weken zal ik meer vertellen over de 5 onderwerpen die ik hierboven benoem. Maar ik wil hierbij het vooral over hebben. WAAROM ik het op deze manier doe.

Good planning and hard work lead to prosperity

Proverbs 21:5 NLT

Wat levert het plannen en organiseren jou op

Wanneer je tijd spendeert aan het opschrijven van je gedachten. Hier heb je dus een geweldige methode voor: Mindmapping. Zal het je meer duidelijkheid geven. Hiernaast kan je ook door middel van wat timemanagement zien hoeveel tijd je kwijt bent aan je taken. Waardoor je in een overzicht kan zien of je tijd verspilt. Of er taken zijn die je kan delegeren of dat je tijd kan besparen. Want tijd besparing kan weer tijd opleveren voor een andere doel. Wanneer je je tijd verdeelt over je agenda. Kan je aan het eind van de week ook met een voldaan gevoel kijken naar wat je de afgelopen week bereikt hebt.

Soms heb je niet zo heel veel tijd om ergens aan te wijden. Maar om te kunnen zien dat je er wél tijd aan hebt besteedt kan het je toch motiveren. En het bereiken van doelen kan weer blije stofjes als dopamine vrij zetten. Dit is een stof dat je een blij gevoel geeft. En wanneer je blij bent, geeft het ook weer kracht en motivatie om vooruit te gaan.

Daarnaast geeft het mij door het overzicht te hebben ook rust en vrede. Ik weet dat er tijd is voor al die dingen die ik in gedachten heb. En ik hoef ze enkel nog uit te voeren. Niet meer mijn to do lijstjes ter herinnering omhoog halen in mijn gedachten.

Plannen & organiseren levert jou: duidelijkheid, overzicht, bespaart je tijd, geeft een voldaan gevoel, motiveert, kracht en bied rust en vrede. En dit zijn allerlei mooie ingredienten voor voorspoed in je leven.

“Let’s have Prosperity in Life”

Lenora | lady prosperity

One thought on “Plannen naar je voorspoed

  1. Zo herkenbaar! Om die 5 punten in m’n dagelijkse routine mee te nemen geeft het mij in the end er zoveel meer voor terug. En geloof me dit is echt voor een ieder aan te leveren. Iedereen zou zichzelf deze kans moeten geven dit te leren en eigen te maken. It will give you peace in your day to day activities.

    Tnx Noor for sharing this!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *