Online Business

God doet iets NIEUWS | Denk niet aan het verleden

Vanmorgen, in mijn Morning Glory-tijd, las ik mijn bijbel en dit vers viel op.

Het is Jesaja 43: 18-19

18 Maar dat is nog niets vergeleken met wat Ik nu ga doen! 19 Want Ik ben iets heel nieuws van plan. Kijk, Ik ben er al mee begonnen. Ziet u het niet? Ik zal een weg maken door de wildernis van de wereld waarover mijn volk naar huis kan terugkeren. Ik zal rivieren voor mijn volk laten ontspringen in de woestijn!

In dit vers vraagt ​​God jouw aandacht voor iets dat Hij in jouw leven doet: Hij creëert iets NIEUWS. Is dat geen geweldig nieuws!

Maar soms kunnen we zo afgeleid en gefocust raken op het verkeerde. Dat we het nieuwe dat is gemaakt, missen. Als je vastbesloten bent te kijken naar wat er achter je is, kun je niet zien wat er voor je is. Daarnaast loop je ook het risico ergens tegenaan te lopen. Misschien raak je van de baan. Of zelfs verdwaald.

Dat kan ook gebeuren als je naar je verleden blijft kijken. We maken van alles mee in het leven. Goede en slechte dingen. Maar deze bijbeltekst begint met “vergeet wat er lang geleden is gebeurd! Denk niet aan het verleden”. Dit is de vertaling van de engelse CEV vertaling: 18 Forget what happened long ago! Don’t think about the past. Soms als we geweldige dingen in ons leven meemaken. Vergeten we, dat we door die vallei zijn gegaan voordat we de bergtop bereikten. Het leven is zo. Maar we moeten vooruit blijven gaan.


Waar kijk je naar

Dus als het nieuwe voor je is. Dit vers is bedoeld om jouw aandacht te trekken. Waar kijk je naar. Zijn het de voorbije gebeurtenissen die in je leven hebben plaatsgevonden? Hindert dat je op jouw reis? Misschien ben je langzamer gaan bewegen. Laten we eerlijk zijn .. je kunt niet snel je doel bereiken, als je achterom kijkt.

Dan zegt God wat Hij heeft gedaan. Waartoe Hij in staat is. Hij is in staat wegen te maken in woestijnen. Een woestijn is iets dat je als droog moet zien. Heb je het gevoel dat je op een ‘droge plek’ bent in je leven? En maakt die ‘droge plek’ je dorstig naar iets meer en beters? Hij heeft stromen gemaakt in dorstige landen. God kan u dat allemaal geven. Hij is een voorziener en kan zorgen dat je dat krijgt voor dat waar je tekort in hebt. Dat beschrijft hoe groot Hij is als God.


Dus laat dit een bemoediging zijn om vooruit te blijven kijken en het NIEUWE te zien dat God speciaal voor jou heeft gemaakt! Vraag Hem om je te helpen zien. En Hij helpt je vooruit. Laat jouw ogen geopend zijn, voor het mooie NIEUWE, in Jezus ‘naam. Amen.

“Let’s have Prosperity in Life”

Lenora | Lady Prosperity

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *