Online Business

Morning Glory | Overwin de dag al in de vroege morgen! | Ochtendroutine

Dus zo na een aantal blogposts van me over timemanagement en plannen & organiseren. Wil ik het graag hebben over hoe ik de dag overwin in de vroege morgen. Deze ochtendroutine heeft mij zoveel opgeleverd, dat ik deze wel moet delen met jou!

In mijn leven heb ik een aantal keer zelf meegemaakt dat ik in een burn out raakte. En ook al ben ik enorm van het planning en organiseren in mijn werkgebied. Toch bereikte ik zelf dat punt van overwerkt zijn. En daarmee besefte ik op een gegeven moment dat als ik dat wilde veranderen. Dat ik daar toch écht zelf iets aan moest doen.

Het bewust bezig zijn met hoe ik mijn tijd invul is nu een van mijn hoogste prioriteiten geworden. Dit omdat ik op deze manier duidelijk kan zien waar ik ‘druk’ mee ben. Maar ook waar ik mijn oplaadmomenten en mijn ‘mini-succesjes’ inlas.

Wanneer er een verandering nodig is. Dan begint deze altijd eerst in je mindset. Het bij jezelf onderzoeken wat je geloofssystemen zijn. En achterhalen wat het precies is. Hoe en wat jij denkt over je eigen tijdsbesteding. Is zeer belangrijk daarbij. Soms kunnen we in een sleur terecht komen. Of bijv. door hoge werkdruk of stress kan je ervaren dat de dagen steeds zwaarder wordt.

Of laat ik het in deze tijd brengen met de corona maatregelen. We moeten nu inmiddels een jaar lang onze dagelijke leven aanpassen. Mensen zitten onder spanning en stress op vele mogelijke vlakken. Emotioneel is het een zwaar jaar wegens de verliezen die we hebben doorstaan door het verliezen van dierbaren, vrijheid of werk bijv. De situatie van het thuiswerken of thuis moeten blijven kan een flinke impact hebben op elke leeftijdsgroep. En daarmee moet je dan ergens nog een manier vinden om het allemaal vol te houden. Om niet tegen het plafond aan te vliegen of iedereen in je buurt af te snauwen. Er is veel om op een rij te zetten.

Nu ben ik echtgenote, moeder van 3 kinderen en werk ik daarnaast parttime in het bedrijfsleven met daarnaast een eigen bedrijf opbouwen in LENORA | Lady Prosperity. En dat kan enorm veel tijd innemen in mijn dag. Soms kan het lijken dat je als moeder geen tijd hebt voor jezelf in zo’n dag. En mijn manier is om dit te tackelen, doe in de vroege ochtend.

Maar een klein achtergrondje van mezelf. Ik ben een avondmens! Dus dat gezegd te hebben, zul je ook wel snel beseffen dat ik dit allemaal bewust gepland hebt en elke ochtend (mezelf) gedwongen doorloop. Mijn ochtend routine is nog niet zo dat ik al springend uit bed kom en vreugdevol fluitend de dag start. Ik ben meer zo’n dieseltje dat even warm moet worden. En meestal komt dat na stap 4 in mijn ochtendroutine pas.

Mijn ochtend routine:

Ik deel graag mijn oplossing voor wat mij een goede balans geeft voor de rest van mijn dag. En dit betekent niet dat je deze zo moet kopieren en navolgen. Nee, het is echt in jezelf zoeken en vinden wat het is dat jouw combinatie maakt voor een goede ochtendroutine.

Morning Glory

Voor mij begint dat met mijn “Morning Glory” tijd. Morning Glory is voor mij om 6.00u opstaan in de ochtend. En rond 7.30u wek ik de kinderen. Dus dit alles hieronder gebeurt tussen 6.00 – 7.30u.

1. Ik start met een glas water – Als je een glas water drinkt zodra je opstaat, wordt het vocht weer aangevuld. Je zult merken dat je je direct wat fitter en energieker voelt. Het geeft je spijsvertering een boost. En ik heb soms dat ik met hoofdpijn opsta. En dat komt niet door de ergenis van de wekker en dat het zo belachelijk vroeg is. Dit komt omdat je vocht verliest in de nacht door bijv. zweten en dat vul je op deze manier snel aan. De hoofdpijn is dan zo verdwenen.

2. Dan ga ik mijn dag starten in gebed. En zit ik in de stilte van de ochtend samen met God. Dit is een hele bijzondere tijd. Ik hou echt van de stilte in huis. Mijn puntje is alleen dat als ik dit in de avond doe, dat ik dan net iets te lang ga genieten van de stilte..dat ik er actief van wordt. Het is alsof dan mijn creativiteit geactiveerd wordt. En dat is voor mij niet handig als ik weer vroeg wil opstaan. Dus dit doe ik in de ochtend.

In deze tijd lees ik de bijbel. In deze stille tijd, schrijf ik alles op wat in mijn gedachten opkomt. Het is als het ware het noteren van je visie, dromen, gedachten. En wanneer ik dit doe in combinatie van gebed. Wordt het een persoonlijke tijd met God zelf. Heel bijzonder wat er dan allemaal omhoog komt.

3. Daarna doe ik er wat beweging bij. Ik heb een fitnesssmat gekaapt van mijn man, de personal trainer. En samen met mijn weerstandsband ga ik aan de slag. Oordopjes in met iets dat motiveert. Bij mijn workout focus ik vooral op mijn rugspieren, buikspieren. Vanwege het vele beeldscherm werken. En de BBB (buik-billen-benen) ontbreekt er ook niet aan. En dit wissel ik elke dag om en om.

4. Hierna kan ik meestal wel zeggen dat ik wakker ben. En dan ga ik rustig met mijn ontbijtje zitten. En lees een hoofdstuk uit een boek. Op dit moment lees ik The Tension Of Transition. Van Craig Cooney. Geweldig boek trouwens. Wellicht kom ik daar nog wel meer over vertellen in de toekomst.

5. Daarna ga ik mijn TOP 3 opschrijven aan doelen die ik vandaag wil gedaan hebben. Dit zijn 3 doelstellingen. Zodat ik einde dag kan zien, dat ik iets behaald heb. Het is de bewustwording van iets bereiken. Wat weer motiveert en een blij stofje aanmaakt in je hersenen.

En ik neem dan nog mijn dagplanning door. Hier heb ik nog een blogpost over: Timemanagement. Ik plan mijn pauzes waarbij ik tijd spendeer aan mijzelf. Dit doe ik door ontspanning: denk hierbij aan iets leuks kijken. Bijv. grappige filmpjes. Of ik lees een boek. Maar ook door dopamine aanmaken door creatief te zijn. Hier komt mijn werkgedeelte bij. Waarbij ik creatief nadenk over de graphics die ik maak voor social media. Of ik ga schrijven voor een nieuwe blogpost. In mijn blogpost over “Leer iets geweldigs over blije chemicalien in je brein” Kan je lezen hoe je dopamine aanmaakt. Dit is het stofje in je hoofd dat je blij doet voelen. Vervolgens maak ik me klaar voor de dag. Dit alles nog voor dat de kinderen gewekt moeten worden voor hun school dag.

De reden dat ik dit doe is om mijzelf een moment van overwinning te geven vroeg in de ochtend. Ik overwin de ochtend met het opstaan om 6 uur. (het is een big deal voor iemand die eigenlijk een avondmens is). Ik bouw dopamine op door middel van mijn ochtend workout. Hiermee sterk ik ook mijn lichaan. En ik neem de tijd om samen met God te spenderen. Ik lees iets educatiefs. Ik maak een top3 plan voor de dag. En dit zo op een rijtje is iets dat ik geheel voor mezelf doe. Nog voor dat mijn huis wakker wordt en opstaat. En nog voor dat de rest in beweging komt heb ik al een overwinning in de pocket.

“Let’s have Prosperity in Life”

LENORA | Lady Prosperity

3 thoughts on “Morning Glory | Overwin de dag al in de vroege morgen! | Ochtendroutine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *