Business

Happy New Year planning maken

2021 Jaarplanning maken doe je zo!


En voor je het weet ie er hoor.. het jaar 2021 is begonnen. GELUKKIG & GEZEGEND NIEUWJAAR !!

En wat wil je dit jaar bereiken en doen? Elk jaar in december beginnen mensen na te denken over hoe ze dit jaar hebben geleefd en geleefd. En daarbij komen velen van ons uit zo’n moment. Laat me mijn goede voornemens voor het nieuwe jaar opschrijven

Dit afgelopen jaar heeft nogal wat roet in het eten gegooid met de Covid-19 situatie. Sommigen hebben het hele plan van 2020 moeten omgooien en zich moeten aanpassen naar deze manier van leven. Sommige plannen en dromen zijn in quarantaine geplaatst en voor sommigen is het idee over het jaar 2020 volledig van de kaart af geschoven.

Maar niet getreurd! Er is altijd nog zoiets als opnieuw beginnen. Leren van de ervaringen. De lessen die we uit het jaar konden halen en een beter goede voornemens plan maken voor het nieuwe jaar!

Ik wil graag nog een stap verder gaan in het doelen bereiken voor 2021 met wat tips om jouw eigen nieuwjaar plan te maken.

Waarom ik die stap verder maak, komt omdat we soms hele mooie goede voornemens kunnen maken en na een tijdje dan raakt dat onder het stof kwijt. Dan gebeuren er allerlei dingen die je niet had kunnen incalculeren in je plan. Gewoonweg omdat dat het leven is. Onvoorspelbaar en soms erg verrassend. Zoals wij vorig jaar niet konden voorstellen dat we na maart op deze manier zouden leven. Het gebeurt!

Ik vind het altijd zo treurig om eind van het jaar terug te kijken naar wat ik wilde doen en te zien dat ik het niet bereikt heb. Niet de doelen bereikt. Niet de dingen gedaan en/of kunnen doen. En geen visies tot uiting zien komen. Dus ik spreek graag hardop hoe ik zo’n jaarplan maak en hoop dat het jou ook zal inspireren om jouw nieuwe jaar zichtbaar en concreet te maken voor jezelf.

1. Mindmap maken.

Mindmapping over de grote doelen die je wilt bereiken. Subonderwerpen maken wat je wilt bereiken in dat grote doel. En vervolgens wat je ervoor nodig hebt. Bekijk mijn blog over hoe je een mindmap kan maken, zodat jij ook alles in je gedachten op papier kan krijgen

Het deel wat je ervoor nodig hebt is wat je als taken plan gaat nemen om te werken aan het einddoel, eind van het jaar.

2. Jaarplanning maken:

Een jaar bestaat uit 4 kwartalen van 13 weken.

Kwartaalplanning: Voor elk kwartaal zou je een hoofdonderwerp kunnen nemen om aan te werken. Dan zou je op 4 hoofdonderwerpen komen per jaar. Dit kan je weer opsplitsen in de taken die je moet doen om zo’n hoofdonderwerp te behalen. Er zitten 13 weken in 1 kwartaal. Denk hierbij aan 3 maanden tijd. Dus het aantal taken verdeel je over die aantal weken. En plaats ze in je agenda als een werktaak.

Op deze manier wordt het grote hoofddoel in kleine taken opgesplits. En omdat het kleiner gemaakt wordt is het komen tot je einddoel makkelijker realiseerbaar. Het voelt op deze manier ook niet zo overweldigend. Maar stap voor stap, een beetje bouwen aan je droom is heel erg motiverend.

3. (Digitale) visionboard maken

Een visionboard maken zorgt ervoor dat je met plaatjes en foto’s een bord maakt waarbij je heel makkelijk je dromen en doelen kan zien. Doordat je al een mindmap hebt gemaakt. Is een visionboard heel makkelijk te maken. De hoofdonderwerpen zijn de foto’s en plaatjes die je erop wilt hebben.

Als je een digitale versie maakt van je moodboard of visionboard. Dan kan je hem ook opslaan op je telefoon of op je computer als wallpaper. Zo krijg je het regelmatig te zien, wat je weer doet herinneren aan je visie, dromen en doelen voor het nieuwe jaar. Een mooi programma hiervoor is Canva. Ik laat hieronder in het filmpje zien hoe je een leuke eigen digitale moodboard kan maken.

Als je wilt weten hoe je jouw agenda kan inplannen, dan zou ik je graag verwijzen naar mijn blogpost: Timemanagement! Tips hoe je een bosslady wordt over je tijd. Hier vind je ook een praktisch YouTube filmpje hoe ik mijn agenda blok om mijn visie, doelen en dromen te behalen.

Heel veel plezier met het dromen en visueel maken van je doelen voor 2021!

“Let’s have Prosperity in Life”

LENORA | Lady Prosperity

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *